Tuesday, December 30, 2008

Awards dari iEz

Balik kampung 2 hari. Pagi ni baru buka pc. Tengok shoutbox iez suruh ambik award kat blog dia. Ni ler first time dapat award. Apa rasa yek..tak tahu nak cakap apa..rasa macam best giler. Terima kasih iez kerana memberi penghargaan dan sokongan pada mamakakak. Pasal award nih..tq so much...semoga iEz happy selalu..
Dan untuk syarat yang dikenakan iez mamakakak tempel la 10 fakta/hobi. Tak der apa2 yang istimewa pun..

1. Umur 35 tahun. Kerja house wife.

2. Actually kosong pasal net world tapi husband yang banyak membantu. Loni ok ler..sikit2 ada yang tahu. tapi selalu hubby kat belakang.

3.Minat yang paling ketara adalah memasak. Ada jer idea nak masak apa. Anak2 pun suka.Hubby lagi suka..

4.Minat yang kedua adalah mengandam pengantin yang sekarang ini telah menjadi kerja part time di kala cuti sekolah. Suka bila make up orang muka dia jadi cantik. Rasa puas hati semacam jer...Pas tu tengok pengantin pulak tersengeh-sengeh suka..(jurukecantikan bertauliah)

5.Pasal movie..saya suka tengok ceta komedi dan seram. Ceta ganas tak berapa nak minat.

6.Sekarang ni saya menetap di kuala krai dan tahun depan bila rumah baru siap kami akan berpindah ke Kota bharu.

7.Adik beradik semuanya 7 orang. Yang bongsu 15 tahun. Mak masih ada lagi ayah dan meninggal 3 tahun lepas. Saya ni anak yatim ler..

8.Kawan2? Saya tak ramai kawan. Sebab saya house wife maka masa saya seharian dihabiskan dirumah. Adik beradik saya di KL tempat saya bermanja dan mengadu. Merekalah kawan rapat saya sampai mati. Susah dan senang sentiasa bersama..

9.Kampung asal saya Kuala Krai. Nama kampung Chuchuh Puteri A. Unik kan?

10. Saya happy sangat. Dari tak tahu apa-apa sekarang dah ada blog sendiri. Ada pulak kawan2 yang selalu menyinggah dan bercerita. Dunia dan hidup ini sangat indah sebenarnya...TQ iEz

Di bawah ini saya senaraikan penerima award.

1 IZAN

2 PAPAITAM(UMIE)

3 CT DELIMA

4 MAT YUS

5 MAT

6 PENJURUALAM

7 KITARO SUZUKI

8 SHAM

9 TIRANA

10 KIMIADANAKU

Peraturan untuk menerima award ini ialah:

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award"p/sdi atas untuk diletakkan di blog anda

.2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan "anda telah di tag - sila layari blog mamakak untuk mendapatkan award anda".Terima kasih!

p/s:love you all

4 comments:

Exorcist said...

ewah, mamakakak, sku masak ye, nnti iez de majlis mamakakak jd katering ye hoho

Tirana said...

Salam mamakakak...baru datang nak amik award. terimakasih ye..

mat yus said...

tq pasal bg award kat saya tp sy tak cukup lagi syarat yg dikenakan..... nanti sy update ok...

p/s : baru balik dr picnic letih

mamakakak said...

Dah azali lg ada minat masak.nanti sumer kalu nak mai umah makakak masak special giler yer..he he