Monday, January 4, 2010

ROAST CHICKEN



A
3 SUDU BESAR CILI BOH
GULA MELAKA 200gm
1/2 CAWAN AIR
MASAK ATAS API SAMPAI PEKAT
B
4 ULAS BAWANG PUTIH
1 ULAS BAWANG BESAR HOLLAND
1 KIUB STOK AYAM
1 INCI HALIA
5 SUDU SOS LADA HITAM
5 SUDU MADU
GARAM SECUKUP RASA
BUTTER - LUMUR PADA AYAM MASA NAK BAKAR
BLENDER BAHAN A DAN B SEKALI. KALAU NAK RASA AYAM LEBIH MANIS TAMBAHKAN GULA MELAKA. TERPULANG PADA ANDA.
LUMURKAN BAHAN MESEN TADI PADA AYAM YANG TELAH DIKELAR. PERAPKAN SELAMA 2 JAM.
KEMUDIAN BAKAR LUMURKAN BUTTER.
BOLEH DIHIDANGKAN DENGAN NASI LEMAK ATAU MAKAN BEGITU SAJA.

No comments: