Bahan A
250 gm Vanilla Sponge Mix
250 gm Telur
62 gm air
Bahan B
Minyak Jagung
Cara-cara:
Pukul (A) dengan kelajuan tinggi selama 6 minit sampai naik lembut,masuk (B) dan gaul sebati.
Tuang dalam acuan bulat 9". Bakar dengan 180 C selama 40 - 45 minit.
500 gm Inti Blueberry
300 gm Krim putar Non Dairy
Cara-cara:
1) Biar sponge kek sejuk dan potong kepada 3 lapis.
2) Sapu krim putar yang nipis di atas kek lapisan pertama,letak inti blueberry diatas,kemudian tutup dengan lapisan kek kedua.
3) Ulangi langkah 2 untuk lapisan kedua.
4) Tutup semua kek dengan krim putar dan icing dengan nozzle 864 di atas kek dan buat garisan dengan icing comb di tepi kek.
5) Letak inti blueberry di tengah permukaan kek.
1 comment:
minyak jagung tu bape byk ek?
Post a Comment