Friday, January 23, 2009

Pizza mama

Kakak minta mama buatkan pizza. Teringin katanya..
Rasa malas ada juga. Nak pergi Pizza hut? eemm! Boikot kut!! he2
Nak tak nak jadik la pizza yang simple macam ni. Ok le tu..

8 comments:

mat yus said...

cantik pizza tu, org rmh pun buat ugak pizza tapi kenapa lepas bakar piza tu berair aje kat atas tu.... kita dah sejat bhn-2 atas tu. buleh bagi tips ke. tepung kita guna high protien mamakakak guna high protien jugak ke? keju biasa saya beli kat tesco or giant keju mozarila.... bukan mozila firefox huhuhuhuh

mamakakak said...

tepung high protien gak.keju pun beli tesco pakai yang biasa je (topping pizza)bukan mozarella.kalu pakai mozarella lagi cantik tapi mahal sgt.masa buat sos tu kena biar kering jangan basah sgt takut berair.pas tu sapu atas pizza then letak le sosej, capsicum, nenas udang atau ikut suka lah.last tabur cheese.sy pun x pandai tp bleh makan la he he

mat yus said...

sos biasa saya beli cap prego aje, mamakakak guna sos apa ? buat sendiri kot

mamakakak said...

pakai prego gak eh..buat lagi skali mesti jadik..

mat yus said...

ok... nanti try

put3 adriana said...

own resepi sis?... nk resepi nie...

mamakakak said...

Resepi hentam saje adriana..hehe
nanti cuba post yang lain akak bagi resepi sekali..

bunda said...

mhmmm nyum nyum.. lezat betul terasa... mau ikut cuba ni