Sunday, January 25, 2009

Singgang Tulang

Tulang Lembu 1/2 kilo
Bahan B
Lengkuas 3 inci (agak-agak le)
Halia 1 inci
Bawang merah 3 ulas
Bawang putih 1 ulas
Ketumbar 1 sudu besar (ditumbuk)
Cili kering 2 tangkai (dipotong)
Asam gelugor 3 keping
Bahan perasa
p/s: jangan letak gula sebab rasa jadi lain
Rebus tulang lembu sampai tenggelam dengan api kecil. Tutup periuk.
Bila daging dah empuk masukkan bahan B. Biarkan 20 minit kemudian hidangkan.

p/s: Inilah menu kegemaran anak saya. Nanti bertambah-tambah dia makan nasi.
Seronokkan kalau masak ada orang hargai!!

2 comments:

izan said...

ma kakak,

waaa...mabeles..ini kegemaran zan dan abe gitu... sedapnyaaa...kalau dapat yang banyak lemak tu...aduuu... ini macam kena check ecg ni..

kalau dapat gear box lagi cun kan...

cantik blog ma kakak... itu kitchen idaman ka.... hihi.. seharusnya kan... kalau dapat kitchen macam tu...bestnyaaa..

mamakakak said...

hajat ati tu nak buat kaler cam tu ler tapi nanti cepat comot.maklumlah kita ni gemar masak. masa banyak dihabiskan kat dapur jer..hehe