Bahan A
250 gm udang basah
Bahan B
Cili kering 3 tangkai
Bawang merah 5 ulas
1 inci halia
1 ulas bawang putih
Air asam jawa
Blender bahan B kemudian tumis. Bila garing masukkan air asam jawa dan biar garing lagi. Pas tu bubuh petai. Bubuh lah perasa. Lastly masukkan bahan A. Goreng udang sampai masak dan hidangkan.
Blender bahan B kemudian tumis. Bila garing masukkan air asam jawa dan biar garing lagi. Pas tu bubuh petai. Bubuh lah perasa. Lastly masukkan bahan A. Goreng udang sampai masak dan hidangkan.
Simple kan?? cubalah..
4 comments:
kita kalu sambal petai ikan bilis or udang memamng suka sangat.... petai tu jgn buang kulit....
asal petai..memang sedap. bau pun sodap..hehe
betui tu......
abe kiter tak berapa suka sangat dia kata benci ngan bau lambat hilang.tapi makan sedap la..
ishk!makan ulam ulaman kan awet muda..hehe
Post a Comment